O nama

Your browser does not support SVG

Tim smo stručnih i blisko povezanih odvjetnika komplementarnih znanja. Svaki od naših odvjetnika ima dugogodišnje iskustvo u poslovima pravnog savjetovanja, zastupanja stranaka pred sudovima, sastavljanja isprava o pravnim poslovima u domaćim i međunarodnim transakcijama, te u drugim oblicima pravne pomoći.

Naše odvjetničke usluge obuhvaćaju široka pravna područja u segmentima investicija i gospodarskih djelatnosti u Republici Hrvatskoj, uključujući i svaku pravnu podršku ulaganjima i poslovanju stranih i domaćih poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj.

Prepoznati smo po fokusu na pravo trgovačkih društava i trgovačko pravo u svim značajnim sektorima industrije, trgovine, turizma i medija, te na pravne usluge u području tržišta kapitala, bankarstva i općenito financijskih usluga. Naši su klijenti tuzemne pravne osobe i strane pravne osobe, osobito iz Europske Unije, Ujedinjenog Kraljevstva, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Japana.

Poslujemo u skladu s visokim profesionalnim zahtjevima poštujući pritom pravila odvjetničke etike. Njegujemo povjerenje naših stranaka i nastojimo im pružiti kvalitetnu pravnu uslugu koju očekuju. Pravno savjetovanje stranka i druge oblike odvjetničkih usluga pružamo na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Naše Društvo osnovano je 1. srpnja 2022. godine u postupku podjele razdvajanjem odvjetničkog društva Bogdanović, Dolički & Partneri (OIB: 77213973640)  koje je prestalo postojati. U tom postupku kao pravni sljednici osnovana su dva nova odvjetnička društva. Time je nastalo društvo PEŠUT & MATIĆ odvjetničko društvo d.o.o. koje nastavlja poslovnu djelatnost pravnog prednika u skladu s Planom podjele. Uz osnivače Nenada Pešuta i Editu Matić društvu se već u srpnju 2022. pridružio kao partner Krešimir Galeković, nekadašnji partner u pravnom predniku. Od prosinca 2023. našem timu priključila se kao partner i odvjetnica Tena Zgombić, s kojom nas također veže suradnja u pravnom predniku našeg društva.